zondag 11 februari 2018

Vrolijke kindersieraden


Hallo lezer, leuk dat je mijn blog bezoekt! Ik wens iedereen een happy februari maand! 

Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat heb gepost, maar hier ben ik weer met een greep uit de vele kinder-sieraadjes die ik de laatste maanden gemaakt heb. 

Op de foto's hieronder zie je een mama en peuter setje. Moeder en dochter hebben nieuwe kleding in blauwe en rode kleuren en mama vind het heel leuk om in beide kleuren armbandjes te hebben die bij de kleding past. Ze wil graag een Hollandse look...

De grotere maat armbanden zijn voor mama en de kleinere maat heb ik voor de peuter gemaakt. Ik heb gekozen voor grote rocaille kralen en kleine Tsjechische kraaltjes en kristallen.

De armbandjes hieronder heb ik gemaakt voor een dametje die graag 2 bij elkaar passende armbandjes met dezelfde tinten wilde hebben. Ze wilde graag pastelkleurtjes die bij haar jurk passen. Ze vind vooral de vierkante kristallen erg leuk, het doet haar aan ijsblokjes denken.


Het moest een winter ketting en armbandje worden die bij haar kerstjurkje past....

Haar mama heeft zelf het jurkje gemaakt (zie foto 3 en 4 hieronder), niet in de traditionele kerstkleuren, maar met blauw en oker tinten. Op de foto's waar je het jurkje ziet, lijkt het meer op zwart met oker door het licht van de camera, maar in het echt is het blauw met oker. 

Het leek mij leuk om nachtblauw, kobaltblauw, doorzichtig kristal en warme oker kleuren te gebruiken uit mijn Tsjechische glas kralen collectie. Tsjechisch glas is stevig en gaat niet gauw kapot, dus ideaal voor kinderen. Voor de slotjes en heb ik antiek koper gebruikt, dat past mooi bij het oker van de kralen. Ook de hanger is van antiek koper en een sneeuwvlok is bij uitstek natuurlijk een heel winterse look. 

Het staat de kleine dame in kwestie prachtig, vooral dat kraaltje in haar nek op foto 4 rechts staat heel cute!
Hieronder een mama en peuter sportieve armband set. Een lekkere frisse kleur paracord met een stoere in-geborduurde donkere draad. Uiteindelijk wilde het peuter madamke er een zomerse bloemenketting bij in dezelfde kleurtjes (foto 5 en 6 hieronder)...ze was helemaal blij met het resultaat 👍😊


Bedankt voor je bezoekje!
Toedels....tot de volgende keer 😊

Geen opmerkingen:

Een reactie posten