vrijdag 17 maart 2017

Aurora Borealis Inspiratie


Hallo vrienden, ik heb afgelopen maand een lading nieuwe kralen binnen gekregen, waaronder kristal en andere soorten kralen met een AB coating. De letters AB staan voor Aurora Borealis dit is de wetenschappelijke benaming van het poollicht, of het noordelijk morgenrood, bij de meeste wel bekend als het noorderlicht en zuiderlicht (aurora australis). Aurora Borealis is het verbazingwekkende natuurlijke licht tentoongesteld in de lucht, in het bijzonder in hoge breedtegraad regio's rond de Arctische en Antarctische gebieden.

Hieronder een paar foto's van de nieuwe AB kralen 👇😍

Hieronder zie je dat ik de turkooise kristallen met AB laag heb gebruikt 💙de grote facet opaliet kraal in het midden en de solide koperen kralen en sluiting steken mooi af tegen de turkooise facet kristallen! Ik zag de kleuren van het Noorderlicht op deze prachtige foto hieronder afgebeeld en vond zo gelijk inspiratie voor de ketting!

Aurora Borealis is een coating, dat gebruikt wordt op allerlei gekleurde en doorzichtige kristallen en edelstenen. De Aurora Borealis coating wordt op het kristal aangebracht door middel van water. AB is eigenlijk een heel dun laagje metaal dat wordt aangebracht op het glas, kristal of edelsteen, dit zorgt voor een schitterende diepe glans. Door de verspreiding van het licht dat weerkaatst wordt op het kristal krijg je prachtige kleurveranderingen! 

Hieronder een elegante sterling zilveren ketting met een AB Swarovski hartje en Swarovski bicone kraaltjes, deze had ik in opdracht gemaakt met oorbellen erbij voor een man die zijn vrouw ging verrassen voor zijn 2 jarige huwelijk. Altijd leuk om zoiets te maken!


De kleur van het kristal of edelsteen bepaald de kleur die tevoorschijn komt na een AB behandeling. Je ziet op een donkere achtergrond warme tinten, zoals goud, geel, rood, oranje en honingtinten. Op lichte achtergrond meer de koele zilver, blauw, lila en groen tinten. Dit is meestal de regel, maar niet altijd, want soms heb je toch een warme kleur op een lichte achtergrond en een koele kleur op een donkere achtergrond, zoals je kan zien op de foto hieronder! Je ziet dat de zwarte gedraaide kralen en de grote rechthoekige kraal duidelijk een koele tint weerkaatst. Ook kan het lichtinval zorgen voor regenboog tinten. 


Op de 2 foto's van de armband hieronder kan je op de lichtgroene grote kraal goed zien hoe de AB coating stippen op de kraal totaal veranderen, als het licht er anders op valt.In de jaren 50 begon Dior de Aurora Borealis kristallen van Swarovski te gebruiken in zijn sieradenlijn. Aurora Borealis sieraden werden zeer populair bij de vrouwen uit de jaren 50, tot op de dag van vandaag is er nog steeds grote belangstelling voor deze prachtige AB coating die sieraden  laten schitteren met prachtige regenboogkleuren.

Hieronder zie je nog meer sieraden met Aurora Borealis kleuren! Bedankt voor je bezoekje!
Toedels....tot de volgende keer 😊

Geen opmerkingen:

Een reactie posten