dinsdag 7 februari 2017

2 Nieuwe Armbanden met Hot Pink Sari Zijde, Czech Glas en Keramiek

Hallo vrienden, hier zijn 2 paar nieuwe armbanden met allerlei mooie kralen en interessante materialen.

Toen ik in één van mijn kastjes zat te rommelen afgelopen week, viel mijn oog op een doos met allelei mooie sari zijde linten. Een fel roze gekleurd sari lint sprong er gelijk uit. Een prachtige diepe hot pink tint, had dit lint (dat rijmt 😂) en ik zag het al helemaal voor mij dat deze kleur geweldig zou staan met turquoise en zeeblauwe kleuren.
Ik zie de zomer in deze armband, een lekker lui middagje aan het strand zitten met
mijn tenen in het witte zand kijkend naar een turquoise zee en blauwe lucht van onder mijn roze parasol 😎
Zijde is een natuurlijke stof die wordt afgescheiden door bepaalde insecten en stolt bij contact met de lucht. Het bekendst voor haar productie is de zijderups, de larve van een vlindersoort. Er zijn ook bepaalde spinnen die geschikt zijn voor de zijdeteelt. Terwijl de rupsen er hun cocon mee maken, weven spinnen er hun web van. Zowel de textielvezel als het uiteindelijke textiel wordt aangeduid als zijde. Zijden weefsels zijn geliefd vanwege hun glans, souplesse en zachte textuur, maar de productie is kostbaar. 

Ik heb het zijde lint gehaakt en later bevestigd aan de kralen armband, zo lijkt het of je twee armbanden om hebt, maar het is één armband. De gave knoop is patina bewerkt. De mooie poederblauwe en pacific kleurige kralen zijn Czech glaskralen, daarbij zijn kleine rocaille kraaltjes gevoegd.Ik had nog een heel stuk fel roze lint over en besloot om nog een armband met het mooie zijde te maken. Ik zag dit prachtige plaatje met bosbessenkoekjes, koffie en roze bloemen op wit papier hieronder afgebeeld en ik dacht dat zijn mooie kleuren voor een armband. Het fel roze lint had ik al, en na een tijdje zoeken vond ik mooie keramiek kralen en een vrolijke fimo kraal, allemaal in de kleuren van het plaatje! Voor de koffie kleur heb ik donkerbruin leer gebruikt.

Bessen bordeaux tinten - Roze pioenrozen tinten - Koffie tinten - Wit papierEerst had ik het kralen gedeelte in elkaar gezet, samen met het leer en het Iers gewaxt linnen. Daarna heb ik het sari zijde bevestigd aan het leren lusje. Ik heb het geknoopt en er is een lus aangemaakt, die om de bloem heen past.


De eerste armband is vrolijk en de kleuren combi is prachtig! De tweede armband is heel organisch, door het leer, de klei van de kralen en het mooie sari zijde!

Welke armband vind jij het mooist? Birdie en team horen het graag in de comments!
Tot de volgende keer 😍

Toedels!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten