donderdag 17 november 2016

Mijn nieuwe blog, Welkom!

Zo, eindelijk, een blog over mijn sieraden. Ik heb afgelopen jaren ook een andere blog gehad, wat meer een verzameling van allerlei onderwerpen was, omdat ik meerdere hobby's heb. Nu is het meer toegespitst op mijn sieraden met hier en daar andere leuke onderwerpen die op mijn pad komen, zoals misschien recepten, beauty en andere lifestyle onderwerpen. Deze herfst lijkt mij een geschikt moment om te beginnen met een blog, als ik zo naar buiten kijk, de regen spatten tegen mijn raam, om 5 uur al aarde donker buiten, laat mij dan maar lekker warm in mijn atelier mooie dingen maken en bloggen. 


En omdat dit mijn eerste blog is op http://birdieaccessoires.blogspot.nl/ zal ik hier een beetje een idee geven van wat er allemaal komen gaat! Ik heb de afgelopen paar jaar mij meer toegelegd op het maken van niet alleen lampwork kralen, maar ook ben ik polymeer klei kralen gaan maken. Dit materiaal is ideaal voor in een klein atelier, zoals bij mij het geval is! Ik heb voor de polymeer klei geen grote keramiek oven nodig etc. 

Ik kan natuurlijk wel vol bewondering kijken en verlangen naar b.v. de mooie gigantische werkruimte van Burning Fork Studio, zie de foto hieronder (check die geweldige grote oven links onder),
maar voorlopig zit dat er voor mij niet in, dus hou ik het voorlopig maar op klei die je makkelijk in kleine werkruimtes kan gebruiken.

Een ander materiaal waar ik verliefd op ben geworden is leer, van dun zacht leer tot grote stugge lappen leder. Dit natuurlijke materiaal is heerlijk om mee te werken! Ook van allerlei soorten stoffen en linten gebruik ik steeds vaker. Ik hou wat minder van nep leer, daar zit geen leven in! Echt leer is ook veel steviger en ziet er gewoon veel mooier en stoerder uit!


Ik ben ook een grote liefhebber van allerlei oude en nieuwe glaskralen, zoals Tsjechisch glas en Afrikaanse trade kralen. Deze verzamel ik in elk snuisterijen winkeltje die ik tegen kom of via het internet, ik heb inmiddels een prachtige verzameling met de mooiste soorten glaskralen. Ik weet niet wat dat is met glas, misschien komt het door het knikkeren vroeger als kind. Daar heb ik waarschijnlijk deze gekte van opgelopen haha. Ik kon toen al met bewondering kijken naar alle mooie kleurtjes en shine die knikkers hebben, vooral de doorzichtige knikkers met gave kleuren. In mijn eigen lampwork kralen zie ik nu die technieken e.d. terug komen. Aangezien iedereen waarschijnlijk raar zal kijken als ik weer op straat ga knikkeren, heb ik nu weer een geldige volwassen oplossing gevonden....zelf glaskralen maken die op knikkers lijken😂

Mooie knikkers

Eén van mijn gebrande lampwork kralen
 Sommige van die schitterende glas creaties, liggen al jaren verstopt onder een laagje stof te wachten, totdat ze ook eindelijk aan een mooie ketting mogen hangen. Leuk dus om niet alleen in mijn Birdie Accessoires & Zo webshop foto's te plaatsen, maar nu dus ook in mijn nieuwe blog. Hier krijg ik meer de gelegenheid om wat uitgebreider mijn creaties en verzamelingen van andere mooie handgemaakte kralen en spulletjes te laten zien!
Een kleine greep uit mijn verzameling kralen die wachten op een plekje....
Het leukste van de herfst en wintermaanden is dat ik veel meer tijd heb, om aan de slag te gaan met het maken van sieraden e.d.! Dat komt doordat ik in de zomer veel meer naar buiten wil, genieten van de zon en het lange licht in de avond.

Bye bye laatste warme zomerdag op zaterdag 5 november 2016, ja u leest het goed...november!😎
Ik besef dat ik dit schrijf alsof je bij de eerste blog al weet wie ik ben en wat ik doe. U vindt hier een koppeling die verwijst naar de 'Over Mij' pagina.  Hier is ook een link naar mijn Etsy shop en nogmaals een link naar mijn gezellige Birdie winkel,waar ik mijn sieraden, handgemaakte kralen en andere dingetjes verkoop. Wie je ook bent, ik hoop dat je snel terug komt. Misschien kan ik je weer verleiden, door je te vertellen, dat er de volgende keer een giveaway actie is!! Toedels voor nu.😊

Wordt ook vrienden op Facebook: Birdie Accessoires & Zo By Annemary Westera
Op Instagram: Birdie.Annemary
En op Pinterest: AnneMary Westera

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten